logo

Medior & Senior Consultants Schade/Inkomen - Via Financial Assets Actuarial Executive Search


Randstad -
Voor onze opdrachtgever, een internationale adviesorganisatie, zijn wij op zoek naar medior/senior consultants met focus op en ervaring in schade- en/of inkomensverzekeringen.


Functieomschrijving Medior Consultant Schade/Inkomen:
De projecten waaraan je deelneemt variëren van schadereservering tot modelvalidaties en van kleine adviestrajecten tot grote reviewopdrachten.

Als consultant ben je medeverantwoordelijk voor het verder professionaliseren en uitbouwen van de actuariële adviespraktijk op jouw werkterrein. Je onderhoudt contacten met de opdrachtgever, zowel bij interne als bij externe klanten. Je signaleert kansen bij potentiële opdrachtgevers en weet deze samen met je (senior)manager om te zetten in concrete nieuwe business. Je ondersteunt in het adviseren en begeleiden van het gehele adviestraject en stuurt en coacht de betrokken junior collega’s. Je voert zelfstandig opdrachten uit en neemt zitting in werkgroepen. Ten slotte anticipeer je als consultant op ontwikkelingen bij de opdrachtgever en binnen het vakgebied en draag je actief bij aan de ontwikkeling van de dienstverlening van je werkgever.

Profiel

 • Academisch werk- en denkniveau op het gebied van Econometrie, Statistiek, Actuariaat of Wiskunde. Bij voorkeur bezig met of in bezit van een afgeronde postdoctorale opleiding tot AAG.
 • Minimaal 3 jaar relevante werkervaring op één van de genoemde werkgebieden (schade, inkomen en eventueel zorg).
 • Je bent in staat om projecten te leiden en een coachende rol te vervullen richting je teamgenoten.
 • Je signaleert kansen bij potentiële opdrachtgevers en weet deze (samen met je manager) om te zetten in concrete business.
 • Je bent verantwoordelijk voor het actief onderhouden van contacten met cliënten en je levert een actieve bijdrage aan het uitbreiden van het netwerk en de ontwikkeling van nieuwe producten.
 • Je beheerst de Nederlandse en de Engelse taal in woord en geschrift.
 • Aspecten als communicatie en adviesvaardigheid zijn onderdeel van je tweede natuur, waardoor je op uitstekende wijze de rol van adviseur kan vervullen.

Functieomschrijving Senior Consultant Schade/Inkomen

De senior consultant richt zich op schade- en/of inkomensverzekeringen en leidt of neemt deel aan verschillende advies- en/of reviewprojecten. Je krijgt een aantal belangrijke verantwoordelijkheden bij het verder uitbouwen en professionaliseren van de adviespraktijk.

Je onderhoudt zelfstandig en pro-actief contact met de cliënt. Je reageert zodanig op behoeften en vraagstukken van zowel de cliënt als de markt dat de cliënt naar tevredenheid wordt geholpen. De senior consultant adviseert op beleidsniveau, begeleidt daarbij het gehele adviestraject en stuurt de medior consultants projectmatig aan. Je anticipeert op ontwikkelingen bij de cliënt en binnen het vakgebied. Je ontwikkelt leiderschap voor een gespecialiseerde dienst, bijvoorbeeld op het gebied van productontwikkeling, waardering, risk- en/of capital management. Je bent hèt gezicht van je werkgever  naar buiten.

Je bent resultaatverantwoordelijk, maar werkt vooral collegiaal samen in een team van senior consultants en managers waarin elkaar versterken voorop staat.

Tot de taken en verantwoordelijkheden van de senior consultants horen ondermeer:

• (Mede) ontwikkelen van de dienstverlening en winstgevende business proposities & producten.
• (Mede) acquireren van opdrachten.
• Account management bij (potentiële) opdrachtgevers.
• (Doen) uitvoeren van opdrachten.
• Zitting nemen in werkgroepen.
• Aansturen van projectteams en coachen van medior consultants.
• Substantiële bijdrage leveren aan vak- en conceptontwikkeling.

Profiel
De senior consultant Schade/Inkomen voldoet minimaal aan de volgende functie-eisen:

 • Academisch werk- en denkniveau op het gebied van actuariaat, econometrie, statistiek of wiskunde. Bij voorkeur een afgeronde postdoctorale opleiding tot AAG.
 • Minimaal 5-6 jaar relevante werkervaring op één van de genoemde werkgebieden (schade, inkomen en eventueel zorg).
 • Brede ervaring met alle aspecten van de adviseursrol.
 • Uitstekende beheersing van de Nederlandse en de Engelse taal.
 • De juiste persoonlijkheid van de senior consultant is cruciaal voor het succesvol opereren binnen het bedrijf en bij cliënten. Belangrijke kenmerken zijn: proactief, analytisch, ondernemend, innoverend, doortastend, uitstekende communicatieve en adviesvaardigheden, teamplayer en een vernieuwende instelling hebben.
Locatie:
Randstad
Meer informatie:
contactpersoon
LinkedinTwitter
 
Contact:
Anno Bousema
Partner / Consultant
t. +31 (0) 35 539 5310
m. +31 (0)6 533 097 52
E-mail
Direct solliciteren:

Deze organisatie werkt voor het vervullen van deze vacature nauw samen met Financial Assets Actuarial Executive Search.

Graag ontvangen wij je sollicitatie voor de vacature van Medior & Senior Consultants Schade/Inkomen bij deze organisatie in Randstad inclusief CV via onderstaand emailadres:


info@financialassets.nl
 
 
Vacature geplaatst op 6-6-2023 20:55:26